Wedstrijdbanen bekend


in 2024 zullen in Almere wederom de discplines Sprint, Technicalrace en de Longdistance op het programma staan.

Technical race: de complete baan zal een afstand hebben van zo’n 800 meter. Deze zal worden afgelegd door de dames, heren en de junioren. De jeugd deelnemers zullen vanaf de start naar boei 3 suppen en vanaf daar het parcours op pakken, dit zal dan nog een afstand zijn van zo’n 450 tot 500m. De technical race zal in heats met een afval systeem worden gesupt. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zal het wedstrijdschema bepaald worden.

De sprintrace zal worden gehouden over een afstand van 150 meter. Deze race zal paralel aan de esplanade gesupt worden en dus goed te volgen zijn voor publiek. De sprintrace wordt gesupt in een rechte lijn. De Sprintrace zal in heats worden afgewerkt. afhankelijk van het aantal inschrijvingen zal het wedstrijdschema bekend gemaakt worden.

De longdistance die op het weerwater gesupt zal worden zal bestaan uit een aanlooproute van 300m en dan een ronde van 3,9 km. De aanlooproute wordt gebruikt bij de start en finish. De ronde zal door zowel de vrouwen als de mannen 4 keer worden afgelegd. De junioren zullen deze route 2 keer doen en de jeugd 1 ronde. De jongste jeugd categorie zal een halve ronde doen.